Het LeerPlein

Studiemiddag                                
Een LeerPlein is een alternatief onderwijsarrangement waar de begaafde leerling taken aanpakt die zijn gericht op zelfverantwoordelijk leren binnen de sociale context van zijn directe leeromgeving. Een LeerPlein fysiek realiseren in een school gaat niet zomaar. Daar gaat een duidelijke teamvisie over het LeerPlein aan vooraf. Het is immers niet de bedoeling er een hangjongerenplek voor de begaafde leerling van te maken.

Uitgangspunt van het LeerPlein is het zelfverantwoordelijk leren zoals weergegeven in de piramide van zelfstandigheid. Dat is het vertrekpunt en één van de selectiecriteria waar de leerling aan zou moeten voldoen wil hij gebruik maken van de faciliteiten van het LeerPlein. We gaan in op de vaardigheden die een leerling zou moeten bezitten om zelfverantwoordelijk op het LeerPlein te mogen en kunnen leren. Wat vraagt dat van de leerkracht, de leerling en van de omgeving?  De fysieke omgeving ... je krijgt handvatten om een stappenplan op te stellen voor jouw LeerPlein. In deze workshop verken je mogelijkheden om in je eigen school een LeerPlein op te zetten.

Voor meer informatie of het boeken van de studiemiddag kunt u contct met ons opnemen via de mail: marianne@dewijswijzer.nl

      Toon Telligen

"...Wijsheid begint met verwondering..."